За статистикою, близько 2% громадян України стикаються з наркотичною залежністю, а це – практично кожна десята сім'я. Це досить складне захворювання, яке проявляється не тільки на фізіологічному, а й психологічному рівні. Але є й добрі новини: залежність від наркотиків можна перемогти. Самостійно – навряд, а ось за допомогою грамотних фахівців шанси на успішне одужання зростають до 100%.

Наркозалежність: ознаки та стадії розвитку

Людина, яка має потяг до наркотиків, ніколи не визнає проблему сама. Найчастіше на лікуванні наполягають родичі та близькі люди. Потрібно бути уважними один до одного, щоб вчасно розпізнати пристрасть до наркотиків і позбутися її назавжди. За якими ознаками це можна зробити?

  • Поведінка змінюється на агресивний бік, з'являються перепади настрою, зникає інтерес до життя;
  • Людина перестає за собою стежити, погіршується стан волосся, зубів і шкіри, очі червоніють, а зіниці стають надто вузькими чи широкими;
  • Зникає апетит, зменшується вага, з'являється кашель і нежить, які не піддаються лікуванню;
  • Спостерігаються сліди від уколів на венах, порушується координація рухів;
  • Різко збільшуються фінансові потреби, зростає кількість боргів.

На першій стадії наркоманії людина стає замкненою, нервовою і дратівливою. Він починає втрачати вагу, може з'являтися нежить та кашель.

На другій стадії зароджується агресивна поведінка. Шкіра стає блідою, з'являються синці під очима та набряки. Також у хворого можуть бути судоми та м'язові болі, втрата апетиту та стрибки тиску.

На третій стадії у наркозалежного починаються сильні проблеми із зовнішнім виглядом: шкіра стає тьмяною, волосся випадає, нігті та зуби жовтіють. Поведінка переростає в неадекватну, заради чергової «дози» вона готова практично на все.

Як проходить лікування наркозалежності у SamaraMed

Якщо ви помітили хоча б одну з перелічених вище ознак, варто негайно звернутися за лікуванням наркоманії в Одесі. У нашій клініці воно проходить поетапно:

Детоксикація. Організм очищається від залишків наркотичних речовин, які ще перебувають у крові. Цей крок допомагає знизити ефект «ломки» та розпочати повноцінне лікування; Відновлення організму. За допомогою різних медикаментів та вітамінів, які підбираються пацієнту індивідуально, ми допомагаємо позбутися фізіологічної залежності; Реабілітація. Людина працює з психологом, вчиться знову адаптуватися в соціумі і жити без наркотичних речовин. Анонімне лікування наркоманії в Одесі.

Клініка SamaraMed займається комплексним лікуванням наркозалежності, яке відбувається анонімно. Ми знаходимо індивідуальний підхід до кожного пацієнта, забезпечуємо комфортні умови, підтримуємо психологічно та надаємо якісний догляд. Наші досвідчені та доброзичливі фахівці впевнені, що зможуть допомогти вам побороти страшну залежність та розпочати нове життя. Звертайтеся за консультацією у будь-який зручний час.